Monday, 23 May 2011

Chemistry

fizik ku yg pelik!

Hey Hoe,ari ni hari isnin,esok ari selasa my chemistry exam,huhu,takut gila dowhhh...takut2 pon still duduk dpn NB buat blog untuk korang,haha,klo saya gagal saya cari korang :) chemistry ni die senang berbanding dgn fizik yang pelik tu...di atas ini,adew ke patut fizik adew tarzan,haha,anda adew dengar dkt kl adew kes orang simbah acid,gila betul org tu kn,korang nk tau acid yg disimbah itu die buat sendiri dgn campuran chemical apew ntah,die mesti dpt A+ dlm chemistry dkt skolah kn smpai blh wat acid sendiri,haha.Nnti nk exam SPM saya pegi cari die lahh,suruh die ajar chemistry saya,haha,mesti A punya...tuutt,tuuutt,tuuuutt,mcj dr kawan,'ali belajar la chemistry,esok blh tlg aq,jgn nk tulis blog sgt laaa,haha,bubye ali comel :)'.haha kawan saya baru bg mcj ni,ok2 follower saya nk study chemistry ni,huhu,memekak plk nnt kawan saya,sorry kawan mcj anda masuk dlm blog saya,haha.Bubye.......wish me luck :)

Sunday, 22 May 2011

Beutiful Day..




Yeaahh,hello,saya baru bngn drpd tdo ni,huhu,tibe2 jew rindu dkt blog ni :) btw u all miss me x? miss punya la,haha,lama dh saya x tulis blog :( sorry korang... today saya nk cerita pasal hari ini,haha,x sedap nyew nama tajuk -,-'    ok,biarpon xsedap but the story is the best!
Pada pagi yang indah..pukul 10.30am,saya masih trlentang dikatil,haha,alarm mmnggil untk pg ke tusyen pada pukul 8.30am,jauh nye beza,haha ,btw i ponteng :) saya bngn pukul 11.30am,itu pon mak trsayang saya kejut kn,klo x kejut smpai k asar la saya baru bngn,haha,saya pg gym ngn mama saya,huhu,senaman penting babe :)
huhu,lpas jew balik drpd gym,saya pg tgk movie,yeaah man,seronok babe,saya tgk cerita priest...gempak gila die berlawan ngn dracula,mcm saya pulak hero die,haha,berangan jew ...smpai pukul 5pm,saya adew tusyen tp saya ponteng lagi,haha,nakal betul saya ni hee :) suadah pukul 6pm,kawan saya roger saya,'ali mn ko?,jom maen rugby'.saya klo dgr jew rugby mlompat2 mcm org gila tau,haha,saya minat main rugby ni,ganas :) dulu saya takut maen rugby ni,tetapi bila saya dengar nasihat yang bodoh drpd member saya die kata,'maen jew rugby ni,rempuh jew org,ko tak mati pon paling teruk pon patah'.haha,itu la nasihat yang membakar semangat saya mnjadi hngus seperti keling,haha :) huhu,skarang pukol 9.38pm,saya nk sambung tdo balik la,btw nk mcj dkt gf dulu,satu jew ayat die,'GNILY' maksud die mndalam aww,haha,'Good Night I Love You'.

THE END.......

Friday, 20 May 2011

EXAM



Hye,ari ni sy baru lpas exam LK,ermm..not bad la,2 soalan tnggl,haha,naseb baek adek kwn blh tlg :)
sape suka exam?saya! ,haha,saya tanya saya jawab.saya suka exam sebab x payah blaja dlm kelas n xpayah dengar cikgu ZAIHA memekak,haha,sorry cikgu...blh konsi idea...maknanye meniru la,dgn daeng,kamarul,zain,alif,hakim and lagi sorang ni die x bg idea langsong,kita yang kena bg dekat die iaitu IKI ZULKALNAIN,haha,btw diaorg ni best gilaaa bile time exam,adew jew keje jahat,haha,then kwn2 saya dlm kelas tu sume bawak hp,teruknye -,-' haha,klo adew cikgu yg sakai2 jaga,kita org trpaksa mngguna kn sms,haha :) gempak gila kita ni....mcm skola org putih boleh bawak hp.sbnarnye idea untuk mnggunakn kaedah sms ni tercipta daripada kamarul,zain,iki n saya frdaus rawwks,haha,kita org cerdik tau walaupon mniru...jgn pandang rendah dkt kita org,saya hantar daeng nnti,haha.seronoknyew exam ni,masa ni la sume cerita kt nk cerita.contohnye klakar,sedih,jiwang,tegas, n blue..Eh,tak tak itu tak cerita,privacy babe,haha.

Itu sajew post untuk ari ni,hikhik,klo nk dengar cerita yang best2,follow la <3

Thursday, 19 May 2011

kawan or friends

hyee.....kawan,saya adew banyak kawan.nama die daeng,zain,ekmal,hakim,alif,haziq <3 haha,sapew2 la yang kawan dengan saya.kawan terbahagi kepada dua,pada saya la...good friend and bad friend..
goooood friend,everybody adew good friend,betul tak?   klo tak betul tu,orang gila namanyew.i adew kawan baik maksud die good friend la,nama die zain and ekmal,hahaha,dua orang ni memang! baik di depan gf diaorang,kalau depan saya baik jugak.best gila kawan ngn dieorang ni,kadang2 macam f**k jugak perangai dorang ni,lebih daripada iblis,haha,tapi xpew ini lumrah hidup....adew baik,adew jahat,adew nakal,dan macam2 lagi...saya beruntung sebenarnya dapat kawan macam dieorang,boleh share2 cerita bodoh2,haha,mereka spoting gila laaa! klo kawan perempuan kelas saya lagi la,haha,lagi la boring...WAIT....kata lawan bagi boring :) simah,sara,sha,izyani,elyna,amy,amira,dan banyak lagi makcik2 dikelas saya,haha,sorry girls i panggil korang makcik :)

how about a bat man,eh,bath man,jap,butt,haha,BAD friend :) HAHA! evil sikit....
kalau dalam dictionary hidop saya.......adew kawan jahat,haha,die tu memang jahat gila,saya pon taktau la macam mana saya boleh tersekat kawan ngn die,dulu saya sekola tahfiz die tu suka suka letak gula dkt baju orang bila malam2 semut pon datang...haha,ksian orang tu tak bole tido,haha,JAHAT GILA AKU -,-
tapi korang jangan takut nak kawan ngn saya,saya dah insaf,hikhik,"insaf konon mamat ni" said stranger :)
hahaha,kurang didik disitu -,-'


ok la stranger i nak pegi dari post ni,but i still in blog,hikhik,jgn kutuk sangat2 aku bantai ko! haha,gurau jew :) btw esok i adew exam LK ...siapa yang baca blog i ni wish me luck ok guy!
thanks,takecare n bubyee stranger :)

Wednesday, 18 May 2011

study,study,study.....


hye guysss,we meet again with a new cerita....study dlm bahasa melayu belajar,adakah belajar penting in our life guys,common we dont need to study..wright,cuba tengok mat repmpit tu! die x study pon die blh hidup,eh wat apew kt nk study,xpyah study la dh besar boleh hidup jugak...WAIT GUYS!
korang jgn dengar cakap orang atas ni...hehe,now baru dengar.pada saya study ni amat la membosankan tetapi ia member impact yang sangat besar kepada kita.jika kita tidak belajar macam mana MALAYSIA nak lawan USA,cuba tengok org usa maju jaya...sampai dunia ni die yang pegang.kita ni tak! duduk je melepak dekat tepi pavi tu haa,aduyaiii common guys wake up!! kita ni meningkat dewasa,jangan la rugikan masa kita untuk blaja di sekolah...saya malas jugak sebenarnya,but berkat my mom and my father nasihatkan saya,saya dah berubah cuma nakal yang teramat jew,HAHA

ok kawan2 ari ni kita dh mendengar ustaz ali ceramah di dalam blog oasis,HAHA
-dengan hati yang terbuka,
 lapang kan dada,
 anda pasti berjaya :)

My First Day......

 Today is my first day in blog,huhu,i feel excited to push the button ABC.......Z.okay,my name is ali firdaus bin azlan,my english is not very well like u stranger :)  i anak kedua dalam 4 beradik,huhu,my first sister is very garang....her name is aliah farhah binti azlan,biar pon die garang but she is nice person....n adik2 saya,i malas nak citer :) do you know why i create this account blog? don't know,haha,i taknak bagi tahu.let it be in my heart :) my age is 16,WOW! mudanya i,hehe,bangga sikit...muka comel+hensem+putih...hati baik+pemaaf+mncarut kadang2,haha :) sebenarnya yang ajar saya buat blog ini ialah sara,she is the nice girl,die classmate i,hehe,die kata i nakal..yeke??? haha.okay la thats all for today,i want to sleep,take a shower and pray to Allah.